Reklama
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:29)

    Jeżeli męczy cię katar, ulgę przyniosą ci świeże pąki z modrzewia, sosny, świerka czy jodły. Warto mieć je pod ręką i żuć w ciągu dnia, aż do ustąpienia objawów.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:29)

    Nadmierna potliwość bywa uciążliwą i wstydliwą dolegliwością. Możemy temu zaradzić, stosując przez 3 tygodnie kurację z szałwii i pokrzywy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:29)

    Wypiłaś o dwa drinki za dużo? Twoja wątroba boleśnie przypomina ci, że za dużo zjadłaś? Z pomocą przyjdzie napar z majeranku - zapewnia Marek Bardadyn, homeopata.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:17)

    Czy na bolące mięśnie pomoże wyciąg z eukaliptusa? - pyta Natalia z Korytnicy?

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)

    Sok z liści tej rośliny ma wiele właściwości leczniczych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)

    Napar z ziela i kwiatów tej rośliny łagodzi kaszel, służy do przemywania skóry z wypryskami.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 27 marca 2013 (14:20)

    Dobroczynne właściwości dziewanny drobnokwiatowej były szeroko wykorzystywane w medycynie ludowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 27 marca 2013 (14:20)

    Łyżeczkę nasion kardamonu, najlepiej świeżo zmielonych, zalej wrzątkiem i odstaw pod przykryciem do zaparzenia na około 15 min. Napar pij pół godziny przed posiłkiem, 2-3 razy dziennie. Żucie ziarna kardamonu pomoże również odświeżyć oddech.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 27 marca 2013 (14:20)

    Domowym sposobem Marek Bardadyn homeopata Ta niepozorna roślina pozwoli poczuć ulgę w zmaganiu się z reumatyzmem. Łyżkę kwiatostanu kocanki, kupionego w zielarskim sklepie (w Polsce objęta jest ona częściową ochroną gatunkową!), zalej litrem wody. Gotuj na małym ogniu przez 5 min, a po około 20 min przecedź i pij 2-3 razy dziennie. Warto wiedzieć, że kocanka przeciwdziała też alergiom.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 27 marca 2013 (14:20)

    Apteczka przyrody Często bywa nazywana czerwoną soją. Pochodzi z Azji Wschodniej, gdzie znano ją i uprawiono już 5300 lat p.n.e. Na Wschodzie robi się z niej słodkie pasty. Co zawiera? Fasola azuki bogata jest w białko i błonnik. Poza nimi zawiera witaminy A oraz z grupy B, a także wiele minerałów: wapń, selen, miedź, fosfor, mangan, potas, żelazo, cynk, magnez oraz kobalt. Jest też źródłem lizyny. To aminokwas, którego nasz organizm nie wytwarza, dlatego musi być dostarczana

    Czytaj więcej Komentarzy:0