Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia (13:05)

    Szczypiorek obniża cholesterol

Reklama

Zawiera duże ilości witaminy C, a zatem poprawia odporność. Dostarcza też sporo wzmacniającej włosy i paznokcie siarki, a także karotenu, obniżającego ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu.

Szczypiorek zalecany jest szczególnie skarżącym się na ogólne osłabienie i kłopoty z krążeniem.

Zieleninę powinno się jeść na surowo, gdyż podczas obróbki termicznej traci znaczną część swoich leczniczych właściwości.

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Krzew wierzby purpurowej czę- sto jest spotykany w Polsce i na terenie całej Europy. Od lat jest stosowany w medycynie natu- ralnej. Jego dwu-trzyletnie pędy zbiera się wiosną, zanim wypuści... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.