Reklama
  • Środa, 8 marca (15:00)

    Cykoria nie tylko na schudnięcie

Reklama

Czujesz się zmęczona, bez energii? Polub cykorię, tak rzadko goszczącą na naszych stołach. A, jak wynika z badań, to wyjątkowo odżywcze warzywo, bogate w przeciwutleniacze i cały zestaw związków mineralnych, m.in. potas, magnez, wapń, fosfor i żelazo.

Częste spożywanie cykorii korzystnie wpływa na pracę nerek i wątroby, usprawnia trawienie i zapobiega zaparciom. Zaleca się ją również w chorobach dróg żółciowych i trzustki.

Chrupiące listki najlepiej jeść na surowo, ale smaczne są również lekko przysmażone czy uduszone z olejem rzepakowym.

Na żywo

Zobacz również

  • Z uporczywą bezsennością zioła sobie nie poradzą, ale jeśli jesteś podenerwowana i źle sypiasz, bo za dużo się zamartwiasz różnymi sprawami, mogą złagodzić objawy. Trzeba tylko regularnie je pić,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.