Reklama
  • Środa, 8 marca (15:00)

    Cykoria nie tylko na schudnięcie

Reklama

Czujesz się zmęczona, bez energii? Polub cykorię, tak rzadko goszczącą na naszych stołach. A, jak wynika z badań, to wyjątkowo odżywcze warzywo, bogate w przeciwutleniacze i cały zestaw związków mineralnych, m.in. potas, magnez, wapń, fosfor i żelazo.

Częste spożywanie cykorii korzystnie wpływa na pracę nerek i wątroby, usprawnia trawienie i zapobiega zaparciom. Zaleca się ją również w chorobach dróg żółciowych i trzustki.

Chrupiące listki najlepiej jeść na surowo, ale smaczne są również lekko przysmażone czy uduszone z olejem rzepakowym.

Na żywo

Zobacz również

  • W maju zakwitają pięknymi kremowymi baldachami dzikie bzy. To okazja, by wybrać się na pachnące żniwa i stworzyć z nich wspaniałe syropy, toniki kosmetyczne, a nawet… zaskoczyć gości... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.